Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica

Seccions
Esteu aquí: Inici RUTA GRANADOS 4. INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS (IEI)

4. INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS (IEI)

El llegat Emili Pujol és un fons estrictament musical, cedit a la ciutat de Lleida per la seva vídua la Sra. Adelaida Robert l’any 1988 i que es va obrir al públic el 15 d’abril del mateix any en una sala de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, actualment en reformes.

El fons consta de més de 700 partitures, amb un important nombre d’obres originals del propi Pujol, i també d’autors diversos (Falla, Granados, Albéniz...) a més de composicions que li han estat dedicades.

Els instruments, situats en una vitrina per preservar-ne la conservació, són els que utilitzava normalment el mestre Pujol en les seus concerts. Completen el llegat una petita biblioteca auxiliar, una part dels seu mobiliari personal i un conjunt de fotografies, quadres i condecoracions que ajuden a conèixer millor la seva figura.

 

Pel seu valor històric destaquen una guitarra d’Antonio Torres del 1863 (és el luthier sobre el qual es basa la guitarra tal com la coneixement avui), ...

… una guitarra Garcia (1903), una guitarra barroca (1806) i la famosa rèplica de viola de mà que va encarregar i que va suposar el seu redescobriment.

 

EL LLEGAT EMILI PUJOL A L’IEILA MÚSICA DE PUJOL: “Guajira” (David Rusell)

simbol video

simbol audicio musica