Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports

Seccions
Esteu aquí: Inici INICI

Benvinguda

alcalde

Aquest 2016 es compleixen cent anys de la mort d’un dels lleidatans més universals, el pianista i compositor Enric Granados. Nascut a Lleida, format a Barcelona i a París i amb una carrera que el va portar al Metropolitan de Nova York i a actuar a la Casa Blanca per desig del president Wilson, Granados és un dels màxims emblemes de la història musical del nostre país.

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat la commemoració d’aquest aniversari, que s’estendrà fins al 2017, ja que l’any vinent celebrarem els cent cinquanta anys del seu naixement. És una magnífica ocasió per gaudir de la seva música, per ampliar-ne la difusió i per posar en valor tota la riquesa del seu llegat. “Jo no sóc un músic, sóc un artista”, es definia el mateix Granados.

El programa que teniu a les mans és fruït del treball de la Comissió de l’Any Granados, creada des de la Paeria i de la qual formen part representants de la família del compositor així com les entitats i institucions musicals de Lleida i de tot Catalunya, les principals i més representatives. Lleida hi és al capdavant d’aquestes activitats amb la voluntat que el record al nostre compositor més universal estigui present a tots els indrets on ell va deixar empremta: Barcelona, Madrid, París, Nova York, etc.

Us convidem, doncs, a afegir-vos a aquesta commemoració escoltant la seva música, descobrint la seva figura en el context cultural, polític i econòmic en què va viure i, sobretot, a compartir amb tothom l’admiració per aquest geni que és patrimoni de Lleida i de tot el món.

Àngel Ros i Domingo
Paer en cap