Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports

Seccions
Esteu aquí: Inici AGENDA Enric Granados del segle XIX al segle XXI : "Granados, el so de la mirada" a càrrec de Mònica Pagès Santacana

Enric Granados del segle XIX al segle XXI : "Granados, el so de la mirada" a càrrec de Mònica Pagès Santacana

En el marc de les commemoracions de l’Any Granados 2016-2017, s’imposava organitzar unes jornades en què diferents experts de talla internacional poguessin exposar què sabem i què queda per investigar encara sobre aquest músic nascut a Lleida i que va conquerir els escenaris de París i Nova York.
El Granados que ha arribat a nosaltres és un compositor estretament vinculat al piano, fundador d’una escola pianística que ha donat renom internacional a Barcelona i autor d’obres entroncades amb el folklore espanyol. Més enllà d’això, però, hi ha un compositor simfònic, que vol formar i forma part dels corrents estètics de l’Europa del moment, que posa música al modernisme que tan bé coneixem en el camp de l’arquitectura, i que és part indispensable del teatre líric català.

Aquestes jornades porten a Lleida alguns dels experts més destacats de l’actualitat, mentre que a Barcelona s’abordarà amb especial èmfasi l’empremta que Granados va deixar en aquesta ciutat. Són el fruit, doncs, de la col·laboració d’institucions catalanes, lleidatanes i barcelonines, unides per la figura de Granados i per la voluntat de llegar a les generacions posteriors un retrat més complet, més acurat i més profund del que hem tingut d’ell fins ara. Les jornades continuaran a Barcelona els dies 15 i 16 de desembre, amb un seminari que aprofundirà en el vincle entre Granados i aquesta ciutat. Aquest seminari es podrà seguir en directe via streaming. Més informació a la web de la Biblioteca de Catalunya, www.bnc.cat


Mònica Pagès és periodista, especialitzada en música clàssica. Aquest any ha presentat també la primera biografia d’Alícia de Larrocha, deixeble i directora de l’Acadèmia Marshall i sense cap dubte l’exponent més brillant del llegat pedagògic d’Enric Granados.

Presentació del llibre. Editat per Pagès Editors.

Quan 13/12/2016
de 19:30 a 21:00
On Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Lleida