Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports

Seccions
Esteu aquí: Inici AGENDA Enric Granados del segle XIX al segle XXI : "Aproximació a la biografia d'Enric Granados" de Walter Clark

Enric Granados del segle XIX al segle XXI : "Aproximació a la biografia d'Enric Granados" de Walter Clark

En el marc de les commemoracions de l’Any Granados 2016-2017, s’imposava organitzar unes jornades en què diferents experts de talla internacional poguessin exposar què sabem i què queda per investigar encara sobre aquest músic nascut a Lleida i que va conquerir els escenaris de París i Nova York.
El Granados que ha arribat a nosaltres és un compositor estretament vinculat al piano, fundador d’una escola pianística que ha donat renom internacional a Barcelona i autor d’obres entroncades amb el folklore espanyol. Més enllà d’això, però, hi ha un compositor simfònic, que vol formar i forma part dels corrents estètics de l’Europa del moment, que posa música al modernisme que tan bé coneixem en el camp de l’arquitectura, i que és part indispensable del teatre líric català.

Aquestes jornades porten a Lleida alguns dels experts més destacats de l’actualitat, mentre que a Barcelona s’abordarà amb especial èmfasi l’empremta que Granados va deixar en aquesta ciutat. Són el fruit, doncs, de la col·laboració d’institucions catalanes, lleidatanes i barcelonines, unides per la figura de Granados i per la voluntat de llegar a les generacions posteriors un retrat més complet, més acurat i més profund del que hem tingut d’ell fins ara. Les jornades continuaran a Barcelona els dies 15 i 16 de desembre, amb un seminari que aprofundirà en el vincle entre Granados i aquesta ciutat. Aquest seminari es podrà seguir en directe via streaming. Més informació a la web de la Biblioteca de Catalunya, www.bnc.cat

 

 


Walter Clark és l’autor de la biografia de referència del compositor lleidatà. Granados, el poeta del piano, és un llibre de consulta imprescindible per a tots els interessats en la figura del compositor. La seva presència a Lleida servirà per explicar i posar al dia una publicació que des d’aquest 2016, podem trobar traduïda.


Míriam Perandones acaba de presentar primer epistolari "Granados i la cançó lírica" que s’edita del pianista i compositor català. La seva recerca s’especialitza en l’anàlisi musical de les composicions d’Enric Granados i la investigació sobre el teatre musical espanyol.


Acompanyats al piano per Carla Fernàndez Boix que interpretarà Valsos Poéticos i El Pelele d'Enric Granados.

Quan 14/12/2016
de 19:30 a 21:00
On Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Lleida