Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports

Seccions
Esteu aquí: Inici PREMSA Notes de premsa José Menor interpreta danses, valsos i transcripcions de Granados

José Menor interpreta danses, valsos i transcripcions de Granados

15-03-2017

 

Aquest concert forma part del  cicle de piano Ricard Viñes i dels concerts commemoratius de l’any Granados 2017.

Aquest divendres, 17 de març a les 20.30 h José Menor, pianista resident de l’Auditori Enric Granados, retorna de nou per interpretar al compositor lleidatà més internacional.

Aquest concert s’inspira en programes que Granados va oferir a la Sala Pleyel de París i al Saló Romero a Madrid, amb una selecció de les seves Danzas españolas. Inclou una de les seves col·leccions més interpretades, els Valses poèticos, i obres que presenten una clara relació, com Cartas de amor, Valses íntimos o Valses sentimentales. El programa també inclou arranjaments de sonates barroques i l’obra Azulejos, iniciada pel seu amic i principal compositor i pianista espanyol, Isaac Albéniz.

El proper dels concerts que forma part del cicle de piano Ricard Viñes será el proper 23 d’abril. En aquest concert s’interpretarà la Novena Simfonia de Beethoven , Ren Ziming  guanyador de XXI edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes celebrat l’any 2016 a Lleida. Juntament amb el pianista guanyador hi participarà el Cor Madrigal, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Victor Pablo Pérez.

Cal destacar que el cicle de concerts de piano Ricard Viñes compta amb el patrocini de l’empresa IFR Group, GLS Prefabricats i Carme Grasa. I la col.laboració de Acción Cultural Española.

 

El preu de l’entrada 12 € i la reduïda: 10 €.

Podeu adquirir les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 i al lloc web www.auditorienricgranados.cat

 

José Menor, piano

José Menor desafia qualificatius, trobant-se a casa tant com a “el gran ambaixador de la música espanyola” (Melómano), o com a “revolucionari del seu instrument” (Hèctor Parra), explorant els limits de l’avantguarda més innovadora i incloent les seves pròpies composicions.

L’any 2016 José ha realitzat una gira mundial commemorant el Centenari de Granados, actuant en sales i festivals com Carnegie Hall, “Meet in Beijing” Arts Festival de Xina, el “Progetto Martha Argerich” a Lugano, St John Smith’s Square a Londres, i altres sales i festivals de prestige a Estats Units, Alemània, Suïssa, Itàlia, Xipre i Espanya. José Menor és el pianista resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida pels anys commemoratius de Granados, on està oferint la part més important de l’obra pianística i la totalitat de l’obra de cambra del compositor en diversos recitals al llarg de 2016 i 2017.

José s’està establint ràpidament com a interpret important de piano contemporani a nivell internacional. La seva gravació de l’obra pianística completa de Joan Guinjoan va obtenir quatre estrelles a la prestigiosa revista Fono Forum, i col.labora habitualment amb figures de renom, com ara Michale Finnissy o Hèctor Parra. Recentment ha realitzat l’estrena mundial dels Cinq études d’art, d’Hèctor Parra, interpretant-los a Espanya, Regne Unit i Estats Units, I ha interpretat en recital la seva obra pianística completa en diverses ocasions (Schwetzinger SWR Festspiele, Palau de la Música).

La seva interpretació del Concierto Fantástico d’Albéniz l’any 2009 amb la Royal Philharmonic Orchestra (RPO) a Londres va obtenir les millors critiques, donant lloc a estrenar-lo a diversos països i amb diverses orquestres. Com a solista, José ha actuat amb orquestres a Europa, Amèrica i Àsia, incloent RPO (Londres); Redlands Symphony (Estados Unidos); Filarmòniques de Wroclaw i Bydgoszcz (Polònia); Wuhan Philharmonic (Xina); Orquesta de la RTVE; OBC; entre altres. En recital cal destacar actuacions a Wigmore Hall, Carnegie Hall, Palau de la Música o l’Auditorio Nacional, i com a músic de cambra ha col.laborat amb artistes incloent Philip Setzer (Emerson Quartet), Ransom Wilson, Dai Miyata, Alexander Sitkovetsky o Francisco Fullana.

Actualment José col.labora amb el compositor angles Sam Hayden encarregant-li l’obra “Becomings’ (2016), una “premiere in progress” de la qual ja ha estrenat les tres primeres parts, projecte que ha rebut suport de diverses fundacions del Regne Unit i que continuarà durant 2017. Com a compositor, li han estat interpretades obres per diverses formacions. Recentment ha estrenat una selecció de la seva “work in progress, “Fragments for Clare”, per piano sol, diverses obres per piano I electronica. L’any 2017 sortirà a la llum el seu CD amb Goyescas al segell IBS Classical, i també realitzarà altres projectes discogràfics.  Altres compromisos futures inclouen recitals a la temporada de cambra de l’orquestra de Lille al 2018, a França, i l’estrena del concert per a piano i orquestra d’Hèctor Parra amb la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO) l’any 2019.