Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports

Seccions
Esteu aquí: Inici PREMSA Notes de premsa Iniciem les activitats de l’Any Granados 2017

Iniciem les activitats de l’Any Granados 2017

09-01-2017

Ara fa un any presentàvem, il·lusionats, l’inici de les activitats de l’Any Granados 2016-17. Arribem a l’equador de les celebracions amb l’aval dels èxits que hem anat aconseguint durant la primera meitat de les commemoracions. Per exemple, la reestrena de l’òpera Follet, que no hauria estat possible sense la participació de les institucions que formen la Comissió Any Granados però, sobre tot, sense el lideratge de l’Auditori Enric Granados de Lleida. També és un èxit l’aparició de tres noves publicacions: la traducció de la biografia de Walter Clark, l’epistolari recopilat per Míriam Perandones i el llibre de Mònica Pagès El so de la imatge, amb fotografies i documents que per primer cop estan a disposició del gran públic. A més, hi ha hagut nombrosos concerts a Barcelona, Madrid, Londres, Nova York. etc.

Podria semblar que no ens queda ja res per fer, però no és així. Aquest 2017 Lleida podrà veure en primícia una exposició que revisarà la figura de Granados en el context del modernisme català i els moviments estètics europeus de finals del segle XIX. A més, estrenarem una producció pròpia de l’òpera Goyescas, que també suposarà una posada al dia d’aquesta música excepcional.

La ciutat de Lleida i l’Auditori Enric Granados estan sent el centre d’aquesta commemoració, però si una cosa ha quedat ja clara és que Granados no és només patrimoni de la ciutat que el va veure néixer i que el va nomenar Fill Predilecte junt amb el seu amic, el pianista Ricard Viñes, sinó que és un patrimoni universal.

Si voleu consultar les activitats programades, cliqueu aquí.