Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals
Identificació
Lleida marxa

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports

Seccions
Esteu aquí: Inici PREMSA Notes de premsa "Granados encanta. Història de nadala i el Follet de la cova del diable"

"Granados encanta. Història de nadala i el Follet de la cova del diable"

18-05-2016

 

Aquest concert s’inclou dins dels actes de commemoració de l’Any Granados i dins del Cicle de Concerts familiars que compta amb la col.laboració d’Ibercaja.

El dissabte, 21 de maig a les 18 h el públic  familiar podrà gaudir de la interpretació de Granados Encanta. Hi intervindran els solistes Laura Crespo (nadala) i Joan Mas (Follet) i els Cors de les Escoles Liceu: EM Arts Musicals de Lleida, EM Bellsons de Bell.lloc d’Urgell,  EM Victòria Geli  i Conjunt instrumental del Centre Professional del     Conservatori del Liceu. La direcció del concert anirà a càrrec de Ricard Oliver.

A la primera part del concert escoltarem solistes del Conservatori Superior de Música del Liceu i a la segona part la cantata La història de Nadala i el Follet de la Cova del Diable, adaptació per soprano, tenor, cor infantil, narrador i conjunt instrumental, de l'obra El Follet, d'Enric Granados.

Aquesta obra, que va ser encàrrec del Cercle del Liceu, només s’ha escoltat el 1903 en una audició privada amb Granados al piano a casa de l’escriptor Apel·les Mestres. Als anys 90 es va fer enregistrament per piano i solistes d’alguns fragments de l’òpera. Per tant podem dir que amb aquesta producció treiem de l’oblit una de les obres líriques en català més importants escrites per Granados.

A l'esplanada del Castell del Comte Guillem, un poble sencer es prepara per celebrar les núpcies de Nadala, la seva preciosa filla, amb el comte Martí. Tothom està disposat a celebrar l'esdeveniment... però el Follet, captivat per Nadala, es deixa veure i remou les emocions de Nadala fins a encuriosir-la i fer-la dubtar del seu amor per Martí. Tot es resoldrà a la Cova del Diable, cau del Follet i pou de mals consells.

I part
Asami Pascual, piano
Valsos Poètics, d'E. Granados
Misaki Pascual, piano
Escenes Romàntiques, d'E. Granados

II part
La història de Nadala i el Follet de la Cova del Diable

Idea original i producció: Conservatori del Liceu
Música: Enric Granados - Llibret: Apel·les Mestres
Adaptació del text: Dani Coma
Arranjaments musicals: Daniel Pérez Fernández
Narradora: Maria Hernàndez

Les entrades de tots els concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 i el preu de tots ells  és de 12 € i la reduïda 10 €. Les entrades també es poden adquirir mitjançant el lloc web www.auditorienricgranados.cat